مهندس بهرام هاشمی

دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی صنایع

مهندس بهرام هاشمی

دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی صنایع

یک کارشناس مسائل اقتصادی در همدان با بیان اینکه دلالان و قدرت‌های مافیایی تمایلی به حذف ارز ترجیحی ندارند گفت: دولت اقدام خوبی در این زمینه انجام داده که باعث کوتاه شدن دست دلالان می‌شود و مردم اثرات مثبت آن را خواهند دید.

بهرام هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان حذف یارانه‌های پنهان را با توجه به شرایط امروز جامعه امری لازم دانست و اظهار کرد: باید اصلاح اقتصادی در مدیریت و اقتصاد صورت گیرد و این یک واقعیت انکارناپذیر است اما باید همه جوانب را نیز در نظر گرفت.

وی با بیان اینکه حذف یارانه ترجیحی در راستای توجه به زیرساخت‌ها حائز اهمیت است اما باید مراقب وضعیت معیشتی دهک‌های پایین جامعه هم بود گفت: اگر حقوق پایه کارگری را با ۵۷ درصد اضافه در نظر بگیریم تقریباً ۴ میلیون و ۱۷۹ هزار و ۷۵۰ تومان می‌شود که ۷۰ درصد آن صرف مایحتاج یک خانواده چهار نفره برای تامین نیازهای پایه می‌شود که با این اوصاف باید تدبیر شود فشاری به این خانواده‌ها وارد نشود.

این مشاور ارشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری با بیان اینکه قرار بود ارز ترجیحی برای تولید نهاده‌های دامی و حتی تولید کائوچو در صنعت لاستیک‌سازی اختصاص یابد تا تورم کنترل شود اما به خاطر استفاده عده‌ای اندک از این رانت مردم اثر آن را در سفره خود ندیدند افزود: امروز منفعت‌طلبان و قدرت‌های مافیایی تمایلی به حذف ارز ترجیحی ندارند و مخالف اجرای طرح هستند.

وی با بیان اینکه ارز ترجیحی وقتی دست دلالان می‌افتد شاهد بروز مشکلاتی خواهیم بود که در خصوص مرغ شاهد آن بودیم گفت: یک اتفاقی را هم در آزادسازی بنزین شاهد بودیم که یک شبه و بدون اطلاع‌رسانی، معضلی حادث شد و استرس زیادی را به مردم تحمیل کرد.

هاشمی با تاکید به اینکه حذف ارز ترجیحی نیاز به افزایش ارزش پول ملی دارد تا شاهد اتفاقات ناخوشایندی در صادرات از جمله قاچاق ماکارونی تا روغن نباشیم خاطرنشان کرد: وقتی درآمد بالا باشد با بالا رفتن قیمت کالاها هم مشکلی رخ نمی‌دهد چون توانایی خرید وجود دارد و در نتیجه کم کم ارز ترجیحی از روی کالاهای مصرف روزانه کم می‌شود و به سمت تأمین زیرساخت‌ها و اقدامات عمرانی می‌رود.

دولت روحانی ارزش پول ملی را به شدت پایین آورد

وی با تأکید بر اینکه متاسفانه دولت قبل ارزش پول ملی را به شدت پایین آورد و وقتی نقدینگی با یارانه بالا رفت به اصطلاح علم اقتصاد «اثر شلاق چرمی» آغاز شد که شاهد نوسان بالای قیمت‌ها بودیم افزود: متاسفانه این شرایط را در هر محصولی دیدیم در صورتی که باید برای کنترل وضعیت راهکار ارائه می‌شد.

این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: دولت فعلی اقدامات خوبی در خصوص کاهش سطح نقدینگی انجام داد و با بالا بردن قدرت پول ملی، تورم را مهار کرد که اثرات مثبتی خواهد داشت اما به مرور مردم متوجه آن خواهند شد.

وی با بیان اینکه اثرات تبلیغی حذف ارز ترجیحی و ایجاد شوک به جامعه متوجه افراد سودجوست که در این موقعیت باید تعامل بین مجلس و دولت رخ دهد گفت: دولت استفاده موثر از ارز ترجیحی و نظارت عالی را مطرح کرده اما اطلاع‌رسانی خوبی در حوزه‌های اقتصادی و صنعتی نداشت تا مردم آگاهی پیدا کنند و همراهی لازم را داشته باشند.

هاشمی با اشاره به اینکه وقتی به مردم یارانه نقدی داده می‌شود تورم و قیمت‌ها افزایش می‌یابد پیشنهاد کرد یارانه مردم ثابت نباشد چرا که روی بازار تاثیر دارد و باعث می‌شود تورم را در بازار بالا ببرد.

شفاف‌سازی در بازار اولویت باشد

وی با بیان اینکه مسئله دیگر ضریب جینی است که در خصوص بنزین شاهد بودیم و اتفاقی خیلی جالبی نبود گفت: باید زیرساخت‌های اطلاعاتی و بروکراتی را برای اصلاح اقتصادی آماده کرد و تعارض منافع را حل کرد.

این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: شفاف‌سازی بازارهای مسکن، خودرو، طلا، دلار، تخفیف ارز، صادرات، واردات مالیات و درآمد را باید حل کرد و وقتی این اتفاق رخ ندهد ضریب جینی مدام بالا میرود و بار دیگر با این ساختار فاصله بین دهک بالا و دهک پایین افزایش خواهد یافت.

وی رفتار سیستماتیک را در کنترل قاچاق و احتکار لازم دانست و با بیان اینکه قابلیت رهگیری کالاها در انبارها موقع ورود و ترخیص یک ضرورت است افزود: طبق بیانات رهبری باید مدیریت تعالی سازمانی صورت گیرد، یعنی مشکلات سازمان‌های مختلف دولتی و خصوصی شناسایی و برای آنها برنامه ارائه شود.

هاشمی با اشاره به اینکه متاسفانه مدیریت تعالی سازمانی ملی وجود ندارد و بیشتر سازمان‌ها و نهادها واگرایی دارند و همگرایی ندارند خاطرنشان کرد: باید یک برنامه کلان داشت و به جلو پیش رفت.

وی با تأکید بر اینکه رهبری در حوزه اقتصادی مقاومتی به مسئله تولید تاکید دارند که باید مورد توجه جدی باشد افزود: در حال حاضر در بسیاری از قسمت‌ها  شاهد تولید هستیم اما چون دانش‌بنیان نبوده و تکنولوژی بالایی ندارد، قابل ماندگاری و رقابت‌پذیری نیست و این باعث می‌شود کالاها از کشور دیگر وارد شوند و روند مکمل پیش نرود.

این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه رهبری در بند سوم شعار سال موضوع اشتغال‌آفرینی را مطرح کردند که در این راستا باید پایه‌گذار تولید بود و سیاست‌گذاری‌ کلان داشت گفت: متاسفانه برخی نهادها همگرا نیستند و ما در ارزیابی مدیریت نیز ریسک نداریم.

وی با اشاره به اینکه برنامه اول تا ششم توسعه طراحی شد اما در اجرا مشکل داشت گفت: برنامه‌های چشم انداز ۱۰ ساله و ۲۰ ساله ۱۴۰۴ و نیز اقتصاد مقاومتی وجود داشت اما آن طور که باید توسط دولت و مجلس پیش نرفت.

باید سیاست روندگرا را در پیش بگیریم

هاشمی با بیان اینکه برنامه‌های بالادستی تنظیم می‌شود اما اغلب نیم‌نگاهی هم به آن نمی‌اندازیم که همین موضوع منجر به این می‌شود به خیلی از اهداف ۱۴۰۴ نمی‌رسیم گفت: حذف ارز ترجیحی می‌تواند گشایش اقتصادی ایجاد کند اما در کنار آن باید ارزش پول ملی نیز تقویت شود و این مسئله باید تدریجی پیش برود.

وی گفت: در دنیا دو سیاست اقتصادی وجود دارد یکی تولید انبوه و نتیجه‌گراست که آمریکا و اروپا از آن استفاده می‌کنند و دیگری روندگرا که ما باید این سیاست را پیش ببریم.

این کارشناس اقتصادی تأکید کرد: در کشور باید همه مسائل با هم و هماهنگ پیش رود مثلا وقتی یارانه ثابت می‌شود و تورم ماه به ماه به خاطر نقدینگی و یارانه بالاتر می‌رود، بازار نقدینگی را به جیب خود می‌زند اما اگر یارانه را برای دهک‌های مختلف هر ماه متغیر کنیم همزمان که ارزش پول بالا می‌رود این مسئله مدیریت می‌شود.

 

https://www.farsnews.ir/hamedan/news/14010218000668/%D9%82%D8%AF%D8%B1%D8%AA%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%A7%D9%81%DB%8C%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%86%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AD%D8%B0%D9%81-%D8%A7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D8%B1%D8%AC%DB%8C%D8%AD%DB%8C-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%AF-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D9%85%D9%86%D8%AA%D8%B8%D8%B1-%D8%A7%D8%AB%D8%B1-%D9%85%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%D8%A7%D9%82%D8%AF%D8%A7%D9%85

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی